Porties: 8

Bereiding: 30 minuten

Wachttijd: 90 minuten

Ingrediënten bodem
325 gram bloem
230 gram ongezouten boter (kan ook vegan)
1 tl zout
4 tot 9 tl ijswater (afhankelijk hoe droog het deeg is)
Ingrediënten vulling
425 ml plantaardige melk
55 gram maizena
65 ml Soof lemon, mint & apple
Snufje kurkuma
Ingrediënten topping
1 citroen
50 ml Soof lemon, mint & apple
50 ml water

Bereidingswijze

  • Meng het meel, de ongezouten boter en het zout samen (dit kan je met de hand doen of even in de keuken machine een paar keer pulsen) tot de boter is opgebroken in kleine stukjes. Voeg hier langzaam lepel voor lepel het ijs water aan toe tot het een samenhangend deeg is geworden (mag iets aan de droge kant zijn). Leg het deeg vervolgens in de koelkast en laat het volledig afkoelen (minimaal 30 min).
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit tot ongeveer een halve cm dik tot hij past in de bakvorm. Bedek de bakvorm met bak papier en leg het deeg hier op. Zet de vorm met deeg in de koelkast en laat nogmaals afkoelen voor 10 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius
  • Prop een bakpapier en vouw weer uit. Haal de vorm uit de koelkast en leg het bakpapiertje op het deeg. Voeg hier een ander bak gewicht aan toe en laat de bodem 12 minuten blind bakken.
  • Voeg ondertussen voor de vulling alle ingrediënten toe in een pan (nog niet op het vuur) en meng tot de maïzena, kurkuma en Soof is opgelost in de plantaardige melk. Zet het dan op het vuur en blijf continu roeren tot het net zo dik is als vla.
  • Haal de vorm uit de oven. Schenk de warme vulling in de vorm en zet terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180 graden Celsius en laat 25 minuten bakken tot de bodem een goud bruine kleur heeft.
  • Snij ondertussen de citroen in dunne plakken en voeg de Soof siroop en het water toe aan een pan en breng aan de kook. Voeg als het kookt de citroen plakken toe en laat deze mee koken tot de Soof en het water mengsel dikker is geworden. Haal de Soof plakken uit het pak en laat op een bak papiertje afkoelen.
  • Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Leg de citroenplakken op de taart in een mooie vorm. De taart is nu helemaal klaar om gegeten te worden. Is goed te combineren met een romige slagroom (vegan of niet)!